Geen vluggertje

Vier jaar geleden had ik niet kunnen vermoeden dat Gene Keys en Human Design een blijvertje zouden zijn in mijn leven en dat het mijn leven zo zou veranderen.

Dit jaar wordt namelijk het 5e jaar dat ik bezig ben met de Gene Keys en Human Design. En waar ik me de afgelopen jaren voornamelijk op de Gene Keys heb geconcentreerd, die inmiddels de onderstroom van mijn leven zijn geworden, voelde ik begin dit jaar heel sterk, dat het tijd was om dieper in Human Design te duiken.

Zogezegd, zo gedaan. Ik vond een hele fijne Human Design coach en mentor en ben weer de boeken en video’s ingedoken om het zo maar te zeggen. En heel eerlijk…. Het is veel! Het is heel veel, maar het is ZO GAAF!!!

Hieronder deel ik graag een bijzonder inzicht wat ik kreeg naar aanleiding van mijn Human Design studie, in combinatie met alles wat ik tot nu toe heb gedaan aan innerlijk werk

Het lichaam weet het – The Body knows

Het eerste wat je leert in Human Design is: Volg je strategie en autoriteit, waarmee het lange proces (7 jaar) van deconditioneren begint.

In Human Design wordt de mind ook wel de Niet-zelf genoemd. Het is de openheid in je HD kaart. De Niet-zelf leid je af, als je niet correct bent met je strategie en autoriteit. Dat herken je aan het ‘niet-zelf’ thema, die staat op je HD kaart, zoals in mijn geval frustratie.

Terwijl als je gaat leven vanuit je Ware-zelf, dus echt je strategie en autoriteit volgt, dan wordt je openheid (dat wat niet ingekleurd is in je kaart) een bron van wijsheid.

Dat was even ter inleiding van het onderstaande;

“Je hart weet al 6 seconden eerder dan de mind welke richting je op moet, wat goed voor je is, of wat er staat te gebeuren.”

Dat is wat mijn nieuwe Human Design Mentor Leann steeds herhaalt in haar Human Design mentorship en in het studiemateriaal wat ze aanbiedt.

Ik was dat zelf ook al een tijd geleden tegengekomen onder andere door deze video over het fenomeen het holografisch universum. (Een beetje vreemd, maar super-interessant onderwerp, waar ik uren over zou kunnen praten. Misschien een andere keer ????)

Vorige week bekeek ik ’s avonds een aantal video’s van het Human Design studiemateriaal, waarin ik het Leann weer hoorde zeggen: The heart Knows (want ze spreek Engels). Dus ik ging min of meer slapen met deze boodschap.

De volgende morgen ging ik zoals elke ochtend naar buiten om met mijn hond te gaan wandelen.

En toen het gebeurde het…..

In een fractie van een seconde drong het ineens tot me door, op een manier die veel dieper was dan ik het ooit eerder had ervaren:

Volg je hart
Volg je lichaam

The body knows
The heart knows

Want als mijn hart en lijf iets al 6 seconden eerder weten dan mijn mind (de niet-zelf), dan ben ik toch gek als ik naar mijn mind blijf luisteren!

OMG!

En dan zul je misschien denken dat na 4 jaar toch de meeste kwartjes wel gevallen zijn.

NOPE!

You get it when you get it, zoals ik dat dan zeg.

Zo krijgt het cliché, Volg je hart ineens een veel diepere betekenis!!

Ik besefte me op dat moment dat ik nog veel bewuster mag luisteren naar mijn lijf en mijn hart, wanneer ik de behoefte voel om actie te ondernemen. Welke actie het ook maar is!

Zelfs de actie van wanneer en welk eten ik in mijn mond stop. (Ook een Human Design experiment waar ik mee bezig ben, waar ik mijn ervaringen over deel in de gratis Facebook groep)

Steeds weer alert zijn!

Me steeds blijven afvragen: Ben ik aan het initiëren vanuit de mind of is het vanuit een respons vanuit het lijf, het hart, mijn strategie en autoriteit? Ik ben tenslotte een Generator.

Na dat inzicht had ik een fantastische wandeling met mijn hond, waarbij mijn lichaam tijdens de eerste 15 minuten aan het gapen was en het diepe zuchten liet horen, alsof het door dit inzicht in een totaal relaxte staat kwam en het blij was dat het de-conditionerings- en contemplatie proces steeds dieper en dieper wordt.

En waar ik normaal gesproken een half uur loop, want dan vindt de mind “dat ik nog wel wat moet doen vandaag” voelde ik die vanochtend geen enkele druk om na een half uur naar huis te gaan.  Sterker nog, mijn lijf vertraagde nog meer en verlengde mijn wandeling met ruim 20 minuten.

The body knows!!

WAUW, wat een fantastisch begin van de dag!!!!

Deconditioneren en contempleren, ‘een vak apart” en zeker geen vluggertje!


De komende tijd zal ik Gene Keys en Human Design steeds vaker samenbrengen, want deze twee ‘systemen’ vullen elkaar zo mooi aan.

Daarnaast ook wil ik het Contempleren van de Gene Keys en Human Design meer onder de aandacht gaan brengen, want ik merk dat dat voor veel mensen toch nog onbegrijpbaar is.

Tijdens de komende activiteiten voeg ik de daad gelijk bij het woord door meer aandacht besteden aan contemplatie.

Wil jij ook de Gene Keys (en Human Design) dieper contempleren? Dan nodig ik je van harte uit om eens te kijken naar onderstaande evenementen.

Online introductie  en Contemplatie cursus 2.0
Deze is iets anders van opzet geworden. Het zijn nu 4 bijeenkomsten van anderhalf uur in plaats van drie en ze vinden om de week plaats, in plaats van elke week achter elkaar, zodat er in de tussenliggende weken ruimte is voor contemplatie.
Heb je zin om mee te doen? We starten a.s. woensdag 8 maart.

Op 17 maart is er weer een live GENE KEYS Introductie & Inspiratie dag

En op 14 en 15 april is er Dansen met de Gene Keys. Een Tweedaagse GENE KEYS Contemplatie Retreat


Dit retreat is helemaal ontstaan vanuit repspons
, tijdens de wandeling die ik hierboven heb beschreven, waarbij ik de ingevingen van lijf en hart volgde, waardoor alles ineens op z’n plek viel.

Wil je weten hoe dat ging? Dat vertel ik je HIER.


Kijk ook eens op mijn YouTube kanaal waar ik nieuwe video’s en Shorts heb geüpload.
Abonneer je op mijn kanaal

Wil je als eerste weten wanneer er weer iets nieuws is geüpload?  Abonneer je dan op mijn kanaal


Ik kijk er naar uit om van je te horen of om je binnenkort ergens te ontmoeten.

Als ik iets anders voor je kan doen om de Gene Keys verder in je leven te integreren, zoals ik dat al bijna 4 jaar aan het doen ben, laat het me dan gerust weten. Ik help je graag verder.

Liefs Erna x