Gene Key 36       Compassie        Menselijkheid   Turbulentie

Maandag 13 maart 2023

Gene Key 36 en 6 – van Turbulentie en Conflict naar Compassie en Vrede  

Het is onstuimig en turbulent weer vandaag. Hoe toepasselijk is dat met de Schaduw van Turbulentie van Gene Key 36 die vandaag actief is geworden.

Gene Key 36: Compassie    Menselijkheid   Turbulentie

Vanmorgen ging ik in de storm mijn hond uitlaten, terwijl ik luisterde naar de audio van deze Gene Key.

Deze Gene Key voelde heel bekend en vertrouwd en tegelijkertijd ook onaangenaam en onbehaaglijk, als een als oude bekende die me ergens aan deed denken. Ik kon het niet helemaal plaatsen, maar ik kon het gevoel toestaan om er te zijn en ik luisterde verder.

Nu ik hier deze tekst zit te typen met het boek The 64 Ways erbij, begrijp ik ineens waar die gevoelens vandaan kwamen tijdens het luisteren. Het is onstuimig en turbulent weer vandaag. Hoe toepasselijk is dat met de Schaduw van Turbulentie van Gene Key 36 die vandaag actief is geworden.

Zolang ik me herinner…

Gene Key 36 is namelijk de programmeerpartner van Gene Key 6 en die heb in mijn profiel in de sfeer van de Parel. (Zie bovenstaande foto)

De schaduw van Gene Key 6 is Conflict. Het is een schaduw die ik maar al te goed ken.

Zolang ik me herinner heb ik dat conflict gehad. Het conflict met mezelf, mijn ouders, school en andere autoriteitsfiguren.

Het keerpunt daarvan kwam toen ik in juni 2020 het Delta programma van de Gene Keys deed, waarin we afwisselend één van onderstaande Gene Keys moesten contempleren. Mijn start Gene Key was Gene Key 6. En dat bleek achteraf niet toevallig te zijn.

Toen ik voor de eerste keer de audio van GK6 beluisterde werden mijn ogen voorgoed geopend rondom het thema van Conflict.

Ik was op het moment van de Delta heel erg in conflict over alle maatregelen rondom Corona. Ik had niet in de gaten hoe erg het mijn beïnvloedde. (Zo gaat dat als je onbewust bent van je schaduwpatroon, dan heb je het gewoon niet door)

Hieronder staat de tekst die ik hoorde in de audio en aan het einde daarvan stelde Richard een vraag, waardoor alles veranderde.

Door die vraag zag ik ineens dat ik al mijn kracht altijd had weggeven aan autoriteiten buiten mijzelf (in dit geval de regering en de betrokken ministers). Ik zat daarmee volop in de angst en in een slachtofferrol en ik had het niet door!

Tekst uit Gene Key 6 in het boek The 64 Ways:

Gene Key 6 regelt onze emoties, en bij de Schaduwfrequentie identificeren we ons volledig met onze emoties. Het dilemma van deze schaduw is bescherming.
Het gaat allemaal om de angst dat een ander ons pijn kan doen, of dat ze iets van ons kunnen afnemen.

Het is de diepe onbewuste angst dat we een slachtoffer kunnen zijn en misbruikt kunnen worden door een ander. Op zijn meest gruwelijke niveau is dit de angst dat een ander ons het leven kan ontnemen.

Het is een diepe angst, dat een ander ons kan schaden. Het drijft alle mensen op de schaduwfrequentie. Het zit in ons allemaal. Denk aan de meest uitdagende relatie in je leven op dit moment en vraag jezelf af wat de essentie van dat conflict is?

PATS BOEM!!

Ik werd van het ene op het andere moment uit de Schaduw getrokken.

De meest uitdagende “relatie” die ik op dat moment had was met Hugo de Jonge. Je zult misschien lachen, maar met die man was ik in conflict. Niet hij met mij, maar ik met hem en alles wat hij vertegenwoordigde.

Het moment dat ik dat zag heb ik onze “relatie’ direct verbroken. Hahahaha!

Sindsdien ben ik zelf de baas over hoe ik me voel en ben ik niet meer “het slachtoffer” van iets of iemand buiten mezelf.

Dat was dus het gevoel wat ik had. Ik herkende Gene Key 6 in Gene Key 36. Wauw, wat een bijzondere ervaring weer.

Omdat ik Gene Key 6 in de afgelopen jaren (na mijn relatie met Hugo) steeds dieper heb gecontempleerd, heb ik de schaduw inmiddels ver achter me gelaten en kan ik leven vanuit de Gave van Diplomatie en de Siddhi van Vrede.

En ik kan je zeggen dat dat een heerlijk en bevrijdend gevoel is! 

Dat komt onder andere omdat ik door de Gene Keys heb geleerd om mijn hart open te houden onder alle omstandigheden.

De Gave van diplomatie begint zodra we onze verdediging laten vallen en ons hart openen

De Siddhi van Vrede moet van binnen worden gevonden voordat het zich aan de buitenkant kan manifesteren.

En dan sluit onderstaande tekst van Gene Key 36, waar ik vanmorgen naar luisterde, zo ontzettend mooi aan bij z’n programmeerpartner Gene Key 6:

De Gave van Menselijkheid
Lijden heeft maar één reden: ons openbreken. Om in onze diepste schuilplekken te reiken en de patronen te doorbreken, die apart van elkaar houden. We hebben gezien hoe de 36e schaduw van turbulentie ons overweldigt, zodat we een collectieve staat van stilstand en shock binnengaan en ons hart en onze gevoelens sluiten.

Het is een aangeleerde genetische reactie om zo te verstijven wanneer we ons overweldigd voelen. De 36e Gift verstijft niet. Het sluit niet. Het blijft openstaan.

Wauw! Weet je wat dat inhoudt?

Iets of iemand dreigt ons compleet te overweldigen en wij blijven open. Ons hart kan even terugdeinzen, maar dan ademen we diep in onze borst, verankeren we onszelf in de buik en kijken we de ervaring recht in de ogen. We gaan het met een open hart tegemoet en laten de turbulentie helemaal binnen.

Het zal ons door elkaar schudden, ons emotioneel, fysiek en mentaal heen en weer gooien, maar we blijven bij het proces. We sluiten ons vooral niet af. Oh ja, deze 36e Gave is een achtbaan. Maar met ons hart open is het niet mogelijk om overweldigd te worden.

Het hart kan zich oneindig ver openen om van alles en nog wat op te vangen. Alleen de mind en emoties kunnen worden overweldigd. Onze ziel, ons hele wezen op een hogere frequentie, kan niet overweldigd worden door het leven.

Het open kunnen blijven in alle omstandigheden heeft een diep helend effect en anderen beginnen zich ook open te stellen en hun diepste angsten te delen, los te laten en te helen. – Richard Rudd

Turbulentie hoort bij het leven, maar je levenshouding bepaalt hoe je het beleeft. Vanuit verzet of liefdevolle overgave.

Wil je weten hoe het voelt om te gaan leven vanuit liefdevolle overgave.in plaats vanuit de schaduw van angst?

Blijf dan niet alleen ploeteren en zoeken, maar doe mee met één van onderstaande activiteiten en verdiep je contemplatie en verrijk je leven.

Dat kan bijvoorbeeld met de:

Online introductiecursus

Live Basiskennis dag

Of vraag een Gene Keys Reading aan


Het leven is net als DANSEN

Dansen is loslaten van de controle

Dansen is plezier hebben bij elke stap en beweging

Dansen is gevoel en emotie en een expressie van je unieke zelf

Dansen is overgave aan het ritme en het tempo van de muziek

Dansen is soms langzaam, dan weer snel en wild

Dansen met een lach en soms een traan

Dansen is energie, passie, extase

Dansen is niets moeten bereiken

Dansen is in het moment zijn

Even alles vergeten

Je hoofd leegmaken

Je vrij voelen

Dansen zoals alleen jij dat kunt

Dansen is je hart openen en meebewegen op het ritme van de muziek.

Zo is het ook met de Gene Keys. Leven vanuit een open hart en meebewegen op alles wat het leven je brengt!


Dit is wat Dansen met de Gene Keys en Human Design je gaat brengen:

  • Je ziet in welke gebieden van je leven je meer plezier en gemak kunt hebben
  • Je weet hoe je je energie beter kunt gebruiken, zodat je naast je werk ook een gezellige ouder en/of partner kunt zijn
  • Je gaat steeds meer jezelf zijn en ervaart dat als een gevoel van thuiskomen bij jezelf
  • Je kunt ontspannen genieten van alle leuke dingen die het leven te bieden heeft
  • Je bent niet meer zo snel uit het veld geslagen door wat er gebeurt in de wereld om je heen
  • Je wordt je bewust van oude patronen en gewoonten en gebruikt ze voor transformatie en groei
  • Je neemt innerlijk leiderschap over jouw eigen gevoelens en emoties, wat rust brengt in elke situatie
  • Je onthaast je leven door de shift van je hoofd naar je hart te maken wat voor ontspanning zorgt in in alle gebieden van je leven
  • Je voelt je sterk en krachtig en weet hoe je dat zo kunt houden
  • Jij bent de baas over hoe je je voelt en niemand anders

Of word lid van de gratis Facebookgroep, waarin ik regelmatig dingen deel over de Gene Keys en ook over Human Design.

Volg een cursus van Het Gouden Pad.

Koop het dikke Gene Keys boek en start zelf met contempleren.

Ik kijk er naar uit om je binnenkort ergens te ontmoeten.

Als ik iets voor je kan doen om de Gene Keys verder in je leven te integreren, zoals ik dat nu al 4 jaar aan het doen ben, laat het me dan gerust weten. Ik help je graag verder.

Je kunt me bereiken via: info@genekeys.nl