Je hebt GOUD in handen

Het is geen toeval dat de route van je Gene Keys profiel Het Gouden Pad heet!!

Met je Gene Keys profiel heb je echt goud in handen. Het feit dat je de Gene Keys gevonden hebt maakt je al een winnaar en als je er dan ook nog eens mee aan de slag gaat kun je echt het goud gaan delven. Jouw goud. Het goud wat diep in jou verborgen ligt, wachtend op het moment dat jij het opdelft.

Laat me je even meenemen naar een voorbeeld van goud delven:

Misschien heb je het wel eens op tv gezien; goud delven is een intensief proces waar veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig is. Soms ook een pijnlijk proces van vallen, opstaan en toch weer doorgaan, omdat je weet waar je het voor doet.

Je weet waarschijnlijk ook dat goud vaak op plekken zit waarvan je het niet verwacht en ook dat het heel klein kan zijn, maar als je het vindt het van onschatbare waarde is.

Toch kan goud delven in je eentje best eenzaam zijn, waarin je momenten hebt waarin je denkt dat je geen goud meer zult vinden. Dan zie je het gewoon niet meer en ben je er helemaal klaar mee en vraagt je je af: waarom doe ik dit nog?

Op zulke momenten is het heel fijn om iemand te hebben die met je meekijkt en je helpt om het vele goud wat nog te wachten ligt, te ontdekken. Iemand die je als gids naar jouw eigen waardevolle goud kan leiden, want vaak ligt gewoon voor het oprapen.

Zo ook afgelopen week tijdens een (goud-delf) gesprek die ik had met een klant.

Deze vrouw is zelf een fantastische coach, maar zoals dat soms gaat, zag ze zelf niet meer waar haar eigen goud in haar profiel lag. En dat terwijl ze voor haar klanten juist het goud zo goed weet te vinden!

Tijdens ons gesprek zag ik dat ze boven op het goud stond, zonder dat ze het zelf door had.

In deze gesprekken gaan we niet de nummers en cijfers analyseren, want hoe meer je het probeert te begrijpen met je hoofd, hoe lastiger het is om het goud te vinden.

Het zijn contemplatief en gidsende gesprekken, waarin al pratende over de dingen waar je tegenaan loopt in je leven, je Gene Keys profiel vanzelf tot leven komt en haar wijsheid (het Goud) zal tonen en dat is dus precies wat hier ook gebeurde:

Deze vrouw kan nogal streng zijn voor zichzelf wat zich dan laat zien als perfectionisme. Ze wil het ‘goed’ doen; ik mag wel zeggen dat ze op die momenten het “beste meisje van de klas” wil zijn. Wat bij haar ook aangewakkerd wordt door haar onbewust belemmerde overtuiging van: “Ik ben niet goed genoeg”.

Voor theorie een 10, voor praktijk een onvoldoende, zoals ze zelf zei.

Tijdens ons gesprek vertelde ze dat een collega coach tegen haar had gezegd dat ze haar klanten niet zo moest “bemoederen”, en dat had ze heel serieus genomen en persoonlijk gemaakt. Ze zag het als een slechte eigenschap en veroordeelde zichzelf daarvoor. Ze zag het als iets wat de coaching met haar klanten ondermijnde.

Maar wat gebeurde er toen:

Al pratende over dit “bemoederen” wat haar dus dwars zat, zag ik in haar profiel dit verhaal tot leven komen in haar levenswerk sfeer. Maar NIET als een valkuil of slechte eigenschap. NEE, het kwam naar voren als één van haar kwaliteiten!

Sommige dingen die we bespraken stonden soms letterlijk in haar reading of in het Gene Keys boek. Zoals bij haar levenswerk, Gene Key 37. Daar staat echt letterlijk: Oermoederliefde

Het is dus een kwaliteit!! Maar door de opmerking dat ze haar klanten niet zo moest “bemoederen”, was ze iets wat ze al van nature deed, gaan zien als een probleem en probeerde ze het dus tegen haar profiel in, anders te gaan doen. Ze was zichzelf aan het forceren, dwars tegen de natuurlijke stroom in, vanwege het oordeel wat een ander over haar had.

Ze was haar goud, wat al aan de oppervlakte was gekomen, weer aan het begraven, terwijl ze het al in handen had.

Daarom is het zo fijn als je een gids hebt die jou het goud toont in je profiel als je het zelf even niet meer ziet en daardoor af dreigt te raken van je ware natuur.

Uiteindelijk kwamen er tijdens het gesprek ook wat oude issues over zelfliefde en de relatie met haar eigen moeder naar boven, waarop ze een mooi emotioneel inzicht mocht ontvangen.

Al met al een heel bijzonder mooi en verhelderd gesprek, waarmee mijn klant weer op het juiste pad verder kon. Het liet haar zien dat eigenlijk alles aan haar klopt, en dat ze al zoveel doet vanuit de juiste energie, maar dat het dus belangrijk is om je niet door anderen op het verkeerde spoor te laten brengen.

Het is dan ook geen toeval dat de route van je Gene Keys profiel Het Gouden Pad heet!!

Wil jij ook het goud delven uit je Gene Keys profiel?

Dat kan bijvoorbeeld in 1 op 1 gesprekken. In deze gesprekken helpen je om oude patronen, gewoonten en schaduwkanten te doorzien die ervoor zorgen dat je in steeds hetzelfde kringetje blijft ronddraaien. Daardoor kun je meer plezier en voldoening halen uit je leven, je werk en de relaties met anderen, en kun je leven en werken op een manier die naadloos aansluit bij jouw unieke gaven en talenten.

Heb je de Gene Keys nog maar net ontdekt en wil je weten over wat de Gene Keys voor jou kunnen betekenen en hoe je er mee kunt werken? Dan is een live introductie dag of online introductiecursus wellicht iets voor jou.

  • Exclusieve live dag met maximaal 5 deelnemers. Deze live dagen zijn heel snel volgeboekt, wacht dus niet te lang met aanmelden als je erbij wilt zijn.

OF

Ben je al meer bekend met de Gene Keys en wil je er dieper induiken? Dan heb ik ook iets leuks voor je: een vierdelige serie over Gene Keys, Licht & DNA

Hiervoor moet je wel een klein beetje “nerd-achtig” zijn ???? en Licht en DNA in combinatie met de Gene Keys intrigerende onderwerpen vinden. Dit start op donderdag 17 november.

Ik hoop dat er iets voor je bij zit waarmee je de Gene Keys nog weer verder in je leven kunt gaan integreren, zoals ik dat al meer dan 3,5 jaar aan het doen ben. Waarover ik in een volgende blog meer zal vertellen.

Als je nog vragen hebt of als er iets anders is wat ik voor je kan doen, laat het me dan gerust weten. Ik help je graag verder.

Ga voor Goud!