Het geheim van tijd & de magie van pauzeren

TIme flies when you’re having fun
Hoe is het met je? Het is alweer een tijd geleden dat ik iets geschreven heb.  En dat is waar ik je vandaag iets over wil vertellen: TIJD

Tijd is een bijzonder fenomeen. Je kent het vast wel, soms lijkt een minuut wel een uur te duren en een uur maar een minuut.
Volgens mij heeft dat onder andere te maken met hoe bewust aanwezig je bent in het moment. Waar ben je met je aandacht en je gedachten?

Als je gehaast of gestrest bent, ben je over het algemeen niet echt aanwezig; zeg maar liever afwezig. Je sluit je onbewust af voor wat er om je heen gebeurt en voor je het weet is de dag en zelfs de week voorbij gevlogen.

Om toch meer gedaan te krijgen gaan mensen dan vaak (nog) harder werken. Helaas heeft dat bijna nooit het gewenste resultaat en creëer je alleen nog maar (meer) stress en haast. Want hard(er) werken betekent niet automatisch dat je meer uit je dag of week haalt. 

Door te werken met de Gene Keys en de Schumann Frequentie leerde ik dat het tegenovergestelde waar is:  
Wanneer ik de “haast” uit mijn dag haal, heb ik ineens veel meer tijd!

EN…. ik leerde nog iets bijzonders over tijd en aandacht: 

Hoe meer ik pauzeer, hoe meer tijd ik creëer! 
Dit is wat ik geleerd heb
Juist wanneer ik “geen tijd” heb, ga ik iets doen waarvoor ik eigenlijk “geen tijd” heb. Zoals een (bos) wandeling maken, een boek lezen of een koffietje drinken in de zon. En keer op keer blijkt dat tijd daardoor vloeibaar wordt.

Walking with Grace

Door bewust deze pauzes aan mezelf te geven, haal ik veel meer uit mijn dag. Het is alsof ik de tijd kan oprekken. Ik krijg veel meer gedaan, dan wanneer ik gestrest of gehaast probeer om dingen voor elkaar te krijgen, juist door pauzes te creëren.

Dus….. wil je meer tijd?
Dan is hier het geheim:
Neem meer (kleine) pauzes 

‘Daar heb ik echt geen tijd voor’, hoor ik je denken. Dan daag ik je graag uit om het volgende te gaan doen:

Het is heel simpel:
Stop even met alles waar je mee bezig bent.
Sluit je ogen en merk je ademhaling op.
Adem een keer diep in en uit. (Merk op hoe je lichaam reageert)
Laat een zachte glimlach op je gezicht verschijnen.
Geniet nog even één minuutje na.

Hoe was dat? 
Hoeveel van deze kleine pauzemomentjes kan jij vandaag (en de komende dagen) bewust voor jezelf creëren?  

Laat je me weten wat je ontdekt? Dat kun je doen door deze email te beantwoorden. Ik ben heel benieuwd.

Ik heb nog een aantal ideetjes voor je over hoe je meer tijd voor jezelf kunt creëren. Hou je mail dus in de gaten. Tot snel.
Breng de magie van Grace in je leven!
Deze week kwam Richard Rudd, de grondlegger van Gene Keys met een bijzondere gratis mini cursus The Seven Days of GraceEen prachtige manier om met meer aandacht aanwezig te zijn in je leven. Ik ben al begonnen met mijn zeven dagen van Genade. Ik maakte er deze video over.

(Log in op genekeys.com of maak een gratis account aan. Doe de cursus in je winkelmandje en reken NUL dollar af)

Heb jij je gratis Gene Keys profiel al opgevraagd? In deze video laat ik zien hoe je dat doet.

#demagievanpauzeren #tijdloosheid #simpel #momentjevoormezelf
#tijdsurfen #naarhetbos #zonsnuiven #zonopjetoetdoetjegoed #zosimpelkanhetzijn