Gene Keys 49

Gene Key 49 – Van binnenuit de wereld veranderen

Siddhi: Wedergeboorte

Gave: Revolutie

Schaduw: Reactie

 

Tegenspeler: Gene Key 4

Codonring: De Ring van de Wervelwind (49, 55)

Fysiologie: Plexus Solaris/Zonnevlecht

Aminozuur: Histidine

De evolutionaire revolutie

De schaduwfrequentie van 49e sleutel reactie, uit zich natuurlijk in een verdrongen zowel als een explosieve versie. In sommigen zijn de emoties zo verdrongen, dat zij een haast ‘inert’ emotioneel leven erop nahouden. Vaak veilig in je hoofd gevlucht! In anderen uit de afwijzingsangst van deze sleutel zich in het wegduwen van anderen voordat je zelf wordt weggeduwd.

Dankzij Human Design van Ra Uru Hu weten we dat de zonnevlecht de thuisbasis is van deze opvliegende, tribale energie. Een energie die op de bres springt voor de overleving van haar stam, familie, samenleving of natie. Een energie die vooral getriggerd wordt door mensen die, in de ogen van de 49e sleutel, de principes van de gemeenschap niet hooghouden. Die dan verblind door woede hierover, ten strijde trekken zonder de waarheid van deze trigger, na het afpingelen van de emotionele golf, nog eens te toetsen.

Deze 49e sleutel is een van de sleutels die ons als mensheid, op dit moment, het meeste muteert, tezamen met o.a. de 55e sleutel. Waar de 55e sleutel de individuele mens uitnodigt voor een evolutionaire kwantumsprong, is deze 49e sleutel veel meer begaan met de evolutie op collectief niveau. Maar dat neemt niet weg dat iemand met deze 49e sleutel prominent in zijn of haar kaart, soms eerst een interne revolutie moet ondergaan voordat deze als gezonde 49 zijn steentje kan bijdragen aan de evolutie van de mensheid. Collectief én individueel mogen we dus deze komende dagen, onder invloed van de energie van deze 49e revolutionair, nieuwe manieren ontdekken om met heftige emoties om te gaan. Om het midden te vinden tussen een orgastisch uitbraken of een verstikkende mentale intolerantie. Dat midden, de gave van revolutie, is de plek waar intellectueel inzicht, de passie van de emoties dient, in plaats van het te verstikken of op te kloppen.

Een emotioneel niemandsland

Lastig hoor, die nieuwe nog haast onbestuurbare zonnevlecht. En toch hebben we die zonnevlecht nodig, want vanuit dit nieuwe bewustzijnscentrum worden we als mensheid letterlijk wedergeboren (siddhi 49) in een geheel nieuw bewustzijn. En daar is een gezonde positieve omwenteling voor nodig. Maar vooralsnog zien we voornamelijk de effecten van de schaduwfrequentie om ons heen.

Het verhaal gaat dat in de toekomst, de emotionele bewustzijnskracht van het zonnevlechtcentrum, ons cognitieve denkvermogen zal vervangen. Net als ooit ons cognitieve denkvermogen het instinctieve overlevingsinstinct verving. Maar vooralsnog leven we dus in een soort emotioneel niemandsland, met een prachtig emotioneel bewustzijnscentrum en gemotoriseerd golfslagbad, waarvan niemand ons bij de geboorte een gebruiksaanwijzing heeft gegeven. Ooit, misschien vele generaties later, zullen we één collectief emotioneel bewustzijn delen. Of liever gezegd, zullen we ontwaken tot het feit dat we allang een Bewustzijn delen. Dan zullen we net als een mierenkolonie of bijenzwerm, ons als één lichaam gedragen. Dan is de tijd van ‘hen en ons’, ofwel ‘de ander’ voorbij. Dan verdwijnt ook de schaduw van de 49e sleutel. Maar tot die tijd krijgen we allemaal, gedefinieerd of ongedefinieerd (zonnevlecht), te maken met het leren omgaan met onze eigen emoties en die van anderen. Dat is de persoonlijke ‘trainingsrevolutie’ waartoe deze gene key uitnodigt. Dat betekent dat we moeten leren omgaan met onze angst om afgewezen te worden.

Afwijzingsangst

Net als vele andere sleutels, worden we op de angstfrequentie van deze sleutel gedreven door afwijzingsangst. Deze angst, gekoppeld aan de restanten van ons oeroude overlevingsinstinct dat altijd meespeelt op de lagere frequentie, komt neer op de angst om vermoord te worden. Want voor zover ons primitieve brein weet, betekent afwijzing uit de stam een zekere dood. En hoe prachtig dat nieuwe cognitieve brein ook is, in ons onderbewuste blijven fragmenten van het oude instinctieve brein voortleven als slecht geïntegreerde ego-deeltjes die ons psyche bombarderen met angstboodschappen. Pak hem voor hij jou kan pakken. Je wordt bedreigd, mep terug! Wijs af voordat je wordt afgewezen.

Deze sleutel is verantwoordelijk voor het hooghouden van de principes en de leefregels van een gemeenschap. Als we terugkijken naar de oorspronkelijke genetische taak van deze 49e sleutel, dan zien we dat het primair met het beschermen van de ‘onzen’ tegen ‘de anderen’ te maken had. Met voedsel en dus territorium. Het had de taak ons zo ongevoelig te maken voor het besef van onze ware zuster- en broederschap dat we ‘de ander’ konden doden om zo onze stam te beschermen. Dus die emotionele golf die in je opwelt, of in je buurman, omdat er een conflict ontstaat over de ‘principes’ van het snoeien van de heg, wordt aangewakkerd door een oer-deeltje dat alleen kan denken: of jij dood of ik dood. Heel simpel. Anders schiet je toch nooit raak? Maar dit soort gedrag hoort bij een tijd vóór de aanwinst van dit nieuwe onbeheersbare golfslagbad van het zonnevlechtcentrum.

Maar goed, nu hebben we die dus wel. En deze komende week mogen we allemaal experimenteren met een meer bewust gebruik van ons nieuwe bewustzijnscentrum. Onthoud: Je hebt gevoelens, je bent niet je gevoelens, je bent meer dan je gevoelens

Wij leren door verantwoording te nemen voor onze eigen golf, uitgebraakt of netjes eerst geobserveerd!

Het idee is niet dat we onze emoties verdringen, ook niet dat we ze eruit slingeren, hoe lekker ook, maar dat we als een betrokken, liefdevolle onthechte getuige zijn en onszelf de emotionele golf laten ‘ervaren’ zonder er iets mee te doen. Alsof je een muggenbult op je arm voelt jeuken, maar er niet aan krabt. Dan gaat de jeuk namelijk het snelste over. Om na het afpingelen van de golf het ‘inzichtvolle’ begrip van de gave-frequentie van 4e sleutel te gebruiken, om de hele context te kunnen overzien, en je passie in balans te laten komen met je ratio. Niet óf, óf, maar én, én.

Je kunt pas gezond met emoties leren omgaan als je ze eerst hebt leren voelen.

De tegenspeler van deze 49e sleutel is de 4e sleutel van begrip of intolerantie die in de Ajna woont. Deze rationele 4e sleutel leent zich graag als vluchtroute voor de heftige emoties die uit de 49e sleutel opwellen. Zij is een grootmeester in het bedenken van allerlei mentale redeneringen die op de schaduwfrequentie de heftige emoties verklaren en troost bieden voor, en aan de passie van de 49e sleutel.

Wij staan aan de vooravond van het einde van geweld, het einde van het zien van de ‘ander’ als ‘anders’ dan onszelf. Als afgescheiden van onszelf. Een vooravond die er in evolutionaire termen al in een oogwenk kan zijn.

Deze week dragen wij allemaal ons steentje bij aan die revolutie door onze eigen reactieve emotionele reflexen met een liefdevolle nieuwsgierigheid te observeren en te transformeren naar liefdevolle innerlijke omwentelingen, richting begrip en vergiffenis, zodat de hele mensheid opnieuw geboren kan worden in haar hogere spirituele identiteit.

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 49e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. Of zoek je coaching voor het verdiepen van je eigen Gene Keys profiel, dan kan je mij bereiken via info@genekeys.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *