Groots en meeslepend wil ik leven! 

Van de Schaduw van Honger naar de Gave van Avontuur en de Siddhi van Grenzeloosheid.

Groots en meeslepend wil ik leven! 

De essentie van de 35e sleutel is de honger om het leven te beleven. Het is dit levensavontuur dat in dienst van de liefde, iedere angst omarmt en er middenin springt, zodat we de grenzeloze mogelijkheden van het menszijn, die we met de verwondering van ons innerlijke kind bekijken, weer opnieuw kunnen ontdekken. Van materiële onverzadigbaarheid naar spirituele grenzeloosheid. Er bestaan geen grenzen als jij je met een hart vol liefde laat leiden door je eigen unieke levensavontuur. Dát is de energie van de 35e sleutel, waar we mee mogen spelen. Of zoals Richard Rudd boven zijn beschrijving van deze sleutel zet, het gaat over wormgaten en wonderen.

Op het schaduwniveau is deze energie een vreugdeloze, onverzadigbare slavendrijver die je ertoe dwingt om in iedere ervaring, persoon, drug of object, een honger stillende troost te vinden. En daarin schuilt de destructiviteit van de 35e schaduw. Want zodra jij je hongerzucht eventjes weet te stillen, begin je alweer leeg te lopen. En dan blijven we als een ‘verslaafde’ steeds weer proberen om dezelfde kick te krijgen, of we worden kwaad op de persoon of het ding dat niet aan onze verwachtingen voldeed. Verslaving belemmert je innerlijke groei net zo hard als het afschuiven van je teleurstelling op de ander. Zolang onze hongerende blik naar buiten is gericht en niet op onszelf, op onze innerlijke groei, zullen we ons nooit verzadigd voelen. Misschien herken je hierin de evolutionaire functie van het meer emotionele verlangen van de 42e sleutel, of de mentale twijfel van de 63e sleutel?

Bewustzijnsgroei

Deze diepzinnige betekenis komt ook al voor in de interpretatie van het 35e I Ching hexagram. Alle hexagrammen van de I Ching kunnen natuurlijk geïnterpreteerd worden als aspecten van bewustzijnsgroei, maar vooral in het 35e hexagram zien we een mogelijkheid tot herstel van het contact tussen het ego, of kleine zelf en het Hogere Zelf. Want uiteindelijk kan juist de onverzadigbaarheid van de honger van de schaduwfrequentie ons misschien wel op het idee brengen om onze blik naar binnen te richten. We kunnen onze verslaving en onze beschuldigingen omarmen, en ons afvragen of er toch misschien iets meer is in het leven, of wij misschien geschapen zijn om iets meer te zijn dan materialistische ervaringsjunkies? Zonder dit groeiende bewustzijn zijn de avonturen misschien wel spannend en gevend in het moment, maar je wordt er niet wijzer van en ze zullen je uitgeput en teleurgesteld achterlaten.

De programeerpartner van de 35e sleutel is de 5e Schaduw van Ongeduld. Ongeduldig probeer jij je honger te stillen, en hongerig word je steeds ongeduldiger om weer een nieuwe kick uit te proberen. Of niet, want de repressieve versie van deze sleutel probeert deze levenshonger juist te onderdrukken, omdat iemand zich zo van het leven en van zijn eigen levensavontuur heeft afgekeerd. Veel te gevaarlijk!! Hier liggen dan ook depressies en melancholie op de loer. Anderen blijven manisch bezig en hollen van baan naar baan, project naar project, lover naar lover, en blijven zichzelf zoeken in andere mensen en in andere dingen. Maar nooit in zichzelf. Het zijn ongeduldige ervaringsjunkies in plaats van geduldige ervaringsdeskundigen.

Avontuurslust

Dus wel of geen avontuur? Het lijkt verwarrend. Want de boodschap van deze sleutel is leef! Leef en beleef alle levenservaringen die voor je zijn weggelegd. Als jij jouw correcte reisweg wil ontdekken dan raad ik je aan je  jouw unieke besluitvormende strategie te leren kennen van Human Design.

Leer niet één instrument te bespelen, maar tien, want zo zit je in elkaar met deze sleutel. Alles is goed, zolang je maar niet gedreven wordt vanuit de angstfrequentie van een onverzadigbare honger, en een enorme fomo, de angst om iets mis te lopen. Zodra jij je kan laten sturen door de liefde voor jezelf en voor anderen, zal je werkelijk de meest geweldige ervaringen van je leven nooit mislopen.

De Gave van Avontuur is dus eigenlijk niets meer of minder dan jezelf toestaan om je met alle liefde over te geven aan het avontuur van leven. En dat zonder enige verwachting, als een objectieve waarnemer die later zijn of haar ervaringen kan delen met de gemeenschap. De 35e sleutel heeft nou eenmaal haar thuisbasis in de keel, en wil altijd haar belevingen delen met anderen.

Richard Rudd zegt het zo: Het doorbreken van de honger barrière is de doorbraak naar het hart. Liefde is de enige kracht die de honger van de 35e schaduw kan stillen. Deze sleutel is nauw verbonden met de serotonine productie in ons lichaam, de schaduwfrequentie remt het af, terwijl de liefdesfrequentie het serotoninegehalte in ons lichaam verhoogt en stabiliseert. En liefde, zoals het hier wordt bedoeld, is niet wat we voelen voor onze partners, of zelfs onze kinderen, maar het beleven van het verbindende weefsel dat de hele schepping verbindt. Het beleven van het intrinsieke eénzijn van de mensheid. Daarom ligt de ultieme frontier voor de menselijke avontuurslust niet buiten onszelf, maar diep binnenin onze aard en ons wezen.

Alchemistische co-creatie

Het grote avontuur waar Richard Rudd over spreekt is letterlijk een proces van alchemistische co-creatie in je lichaam. Wie zijn eigen bewustzijn verhoogd door zich te laten motiveren door liefde, doorloopt een natuurlijk en evolutionair proces van de verfijning en distillatie van zijn innerlijke essentie. Zoals deze quote zegt: “Je gaat op avontuur zodra de menselijke geest zich heeft losgerukt uit de houdgreep van de mind. Avontuur is de gemoedstoestand die voortkomt uit het inzicht van het eénzijn van alles wat leeft. Avontuur is nog niet de totale onderdompeling in dat eénzijn, maar het laat ons wel voelen hoe het is om erin rond te zwemmen. (…) Eénzijn kan je alleen voelen als je lichaam genoeg serotonine produceert.”

Wat een uitnodiging om mee te spelen. Het onvoorwaardelijke overgeven van je leven in liefdevolle toewijding aan jezelf en anderen, badend in dit liefdesweefsel van eénzijn. Stil eens iemand anders honger, maar let op dat dit niet stiekem een manier is om je eigen honger te stillen. Wees open als een kind voor de wonderen van de wereld, want de wonderen zijn werkelijk de wereld nog niet uit. De 35e sleutel is het liefdevolle wormgat, waardoor je in een staat van grenzeloze liefde en eindeloze mogelijkheden kan geraken. Het leven is immers onbegrensd, zonder werkelijk begin of einde. We zijn vonkjes van bewustzijn in een aaneengeregen bestaan van verschillende vormen. Natuurlijk gaat dat ons verstand te boven, want ons verstand is een deel van het grote mysterie zelf.

Voor een kind lijkt alles nog mogelijk en in die geest komen we het dichtste bij de siddhische staat van grenzeloosheid. Je kan je alleen onderdompelen in deze stroom van wonderbaarlijkheid als jij je bewust wordt van je eigen ongeduldige hongercyclus en door het wormgat van de liefde kruipt om je volledig te storten in het levensavontuur van wie je zelf bent.

Ga op avontuur. Het avontuur van leven!

AN ADVENTURE OF BRINGING THE WILDNESS OF YOUR HEART BACK INTO YOUR LIFE

 

Wil je meer weten over de Gene Keys of Richards eigen woorden over de 35e sleutel beluisteren dan kan je via deze link de audio voor deze gene key kopen. De transcripten van alle 64 audios zijn gebundeld in het boek the 64 ways.

In deze facebookgroep kan je ervaringen uitwisselen met andere Gene Keys reizigers en je eigen bijdrage leveren aan het verrijken van deze kennis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *